Щодо харчового захворювання, спричиненого гістаміном, внаслідок споживання тунця!!!
Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області
До нас надійшов лист від системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (𝗥𝗔𝗦𝗙𝗙) від 01.09.2022р. №2022.4907 – fup 10 стосовно надходження повідомлень щодо харчового захворювання, спричиненого гістаміном, внаслідок споживання тунця від одного й того ж постачальника. Тунець експортувався з Іспанії
(експортер: Frime S.A.U., Spain) в Україну
(імпортер: ТОВ «Одісей Люкс», вул. Київська 19-А, м. Вишневе, Київська область, 08132).
Звертаємося до операторів ринку: у разі виявлення вказаної продукції в обігу, просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.
Одеса, 7-а Пересипська, 6
(048) 716-13-01
Довідкова інформація
Гістамін – біологічно активна речовина, що регулює різні функції людського організму. Цей компонент передає імпульси в центральну нервову систему і бере участь в процесах регуляції кислотної секреції шлунку, м’язових скорочень матки, тонусу кишечника і судин. Йому належить значна роль у різноманітних видах алергічної відповіді. Велика концентрація гістаміну здатна викликати:
анафілактичний шок, який характеризується різким падінням кров’яного тиску, блювотою, втратою свідомості, судомами;
підвищення проникності судинних стінок дрібних і великих артерій, внаслідок чого можлива поява головного болю, папульозного висипу, почервоніння шкіри;
посилення синтезу адреналіну, який прискорює серцебиття і підвищує кров’яний тиск;
мимовільні м’язові спазми бронхів і травних органів, які провокують діарею, біль у шлунку і порушення дихання.
___________________ Підписуйтесь на наш 𝗧𝗲𝗹𝗲𝗴𝗿𝗮𝗺
t.me/gudpsso. Там інформація з’являється раніше.